5 znakova da našoj kosi treba tretiranje proteinima

Baš kao i naše tijelo, i kosa treba proteine ​​kako bi ostala zdrava. Ako je kosa beživotna i slaba, to može biti znak da joj treba proteinski tretman. Proteinski tretmani pojačavaju kosu raznim hranjivim sastojcima i proteinima koji pomažu u rekonstrukciji i jačanju dlake. Imati pramenove ojačane proteinima ​​nevjerojatan je način da održimo cjelokupno zdravlje kose u najboljem mogućem obliku.

Ovi su tretmani izvrsni i za one koji planiraju bojiti, posvjetljivati ​​ili kemijski tretirati kosu. Primjenom proteinskog tretmana prije nego što kemijski tretiramo svoju kosu, pomažemo u jačanju njene baze i u osnovi je činimo zdravijim platnom za bojenje.

Međutim, treba se kloniti proizvoda koji kosi mogu dodati previše proteina. To se obično događa ako se proizvodi na bazi proteina koriste prečesto, ili oni prekomjerno talože proteine ​​u kosu. Da bismo održali kosu jakom i zdravom, bez osjećaja tvrdoće ili ukočenosti, potrebno je razgovarati sa svojim Redken stilistom i ustanoviti koliko često naša kosa treba dodatni poticaj proteina. Pitate se zašto je kosi uopće potreban proteinski tretman? Pa, ljudska je kosa izrađena od žilavih, vlaknastih bjelančevina poput keratina koji pomažu da bude jaka. Kad joj nedostaje ovaj protein, kosa se “buni” i izgleda beživotno. Vraćanjem onih gradivnih elemenata u vlas, možemo pomoći u liječenju nekih od naših glavnih problema s kosom.

Evo pet znakova koji ukazuju na to da naša kosa vapi za proteinskim tretmanom:

1. Kosa koja ima visoku poroznost

Kosa visoke poroznosti često ima praznine i pukotine na pramenovima zbog kojih je osjetljivija na oštećenja. Te praznine i pukotine omogućuju kosi da upija više vode, što može uzrokovati kovrčanje, petljanje, pa čak i gubitak boje na obojenoj kosi. Da bismo popunili praznine, potreban nam je tretman proteina koji će ojačati kosu.

Tretman djeluje njegujuće, kosi vraća vitalne proteine koji pomažu zatvoriti te praznine i stvoriti zdravije platno za oblikovanje.

2. Kosa koja gubi na elastičnosti

Je li vam kosu teško uviti ili je izgubila prirodnu kovrču? Ovo može biti rezultat gubitka elastičnosti kose. Kad naša kosa izgubi elastičnost, to je obično znak da joj je potreban tretman proteina. Da biste saznali koliko je kosa elastična, namočite jedan pramen svoje kose. Nakon što se pramen smoči, rastegnite kosu. Ako se kosa vrati na izvornu duljinu bez pucanja, tada je elastičnost uravnotežena. Međutim, ako se pramen ne vrati, izgleda mlitavo ili se slomi, definitivno treba pojačati protein. Pojačavanjem razine proteina u kosi pojačavamo njezinu elastičnost, što kosu čini živahnijom i lakšom za oblikovanje.

3. Kosa koja je slamasta ili ukočena

Kosa koja je slamasta, ukočena ili mlitava definitivan je znak da treba proteinski tretman. Frizura bi obično trebala biti prilično postojana i puna, pa kad počne padati, obratite pozornost.

Vraćanjem proteina možemo revitalizirati svoju kosu i dovesti je u zdravije stanje.

4. Gumasta ili ljepljiva kosa

Kad kosa ima neobičan osjećaj na dodir, to nije dobar znak. Ako je gumena ili ljepljiva, to znači da je sustav unutarnje potpore kose prilično oštećen. To se može dogoditi ako se kosa prečesto kemijski obrađuje pa je pretjerano oštećena.

Kad je sustav potpore kose oslabljen, njegova se tekstura mijenja i daje neugodan osjećaj. Obraćajući se svom Redken stilistu za tretman proteina, možemo pomoći u rekonstrukciji sustava potpore i vratiti život našoj kosi.

5. Nedavno ste obojili kosu?

Kada bojimo kosu, formula boje zapravo može promijeniti teksturu vaše kose. Kad ju obojimo dovoljno puta, veze na kosi počinju pucati što uzrokuje i “pucanje” vrhova odnosno oštećenje kose.

Da bismo joj dali bolju osnovu za bojenje, prije nanošenja boje zamolite svog Redken stilista za tretman proteina. Čineći ovaj dodatni korak, možemo pomoći da veze ostanu čvrste tijekom kemijskog tretmana.


REDKEN EXTREME – linija obogaćena proteinima